gototopgototop
субота, 31. мај 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Разговор ППВ и МСП Ивице Дачића са бившим шефом шпанске дипломатије Мигелом Анхелом Моратиносом
+ larger fontnormal font- Smaller font
Дачић - МоратиносПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас Мигела Анхела Моратиноса, бившег шефа шпанске дипломатије, који учествује на научном скупу посвећеном Првом светском рату у организацији Центра за међународну сарадњу и одрживи развој, на коме ће данас говорити и министар Дачић.
Теме састанка, поред актуелних дешавања на светској сцени, били су и дугорочни пројекти од глобалног значаја под покровитељством УН, као и начини на које би Србија најбоље могла да реализује своје потенцијале кроз учешће у таквим пројектима.
Закључено је да би Србија, која се све више етаблира као поуздан партнер, поред својих прокламованих спољнополитичких циљева - чланства у ЕУ и неговања односа са Москвом, Вашингтоном и Пекингом, требало да развија односе и са земљама у развоју, као што су Индија, Бразил и остале земље Латинске Америке.
Министар Дачић захвалио је Моратиносу на пријатељском односу и помоћи коју је давао Србији у настојањима да заштитимо наше националне и државне интересе, настављајући европски пут.

Кључне речи: Шпанија Ивица Дачић