gototopgototop
понедељак, 12. мај 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
ППВ и МСП Ивица Дачић одржаo je предавање "Тежишта српске спољне политике" студентима Бечке дипломатске академије
+ larger fontnormal font- Smaller font
Ивица ДачићПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић одржао је 12. маја предавање "Тежишта српске спољне политике" студентима Бечке дипломатске академије, који у оквиру студијске посете земљама Балкана бораве у Републици Србији. Посета Министарству спољних послова Републике Србије традиционално се организује на основу сарадње Дипломатске академије МСП РС и Бечке дипломатске академије.

Министар Дачић је, говорећи о спољнополитичким приоритетима актуелне Владе Републике Србије, посебно издвојио следеће: наставак преговора о чланству у Европској унији, наставак дијалога са Приштином, добру сарадњу са кључним партнерима на међународној сцени, развој добросуседских односа, изградњу модерне, стабилне Србије, посвећене очувању међународног мира и поштовању међународног права, те регионалну сарадњу и дипломатске активности на мултилатералном и билатералном плану у наредном периоду.

Након предавања, министар је одговарао на питања студената, с посебним освртом на историјат српског народа, последице светских ратова, околности које су довеле до нових политичких одлука и промена на овим просторима, као и на значај сарадње и мирног заједничког живота свих народа у Европи.

 
Кључне речи: Аустрија Ивица Дачић