gototopgototop
субота, 05. април 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
МСП Иван Мркић на обележавању десетогодишњице страдања бугарских ђака у саобраћајној несрећи
+ larger fontnormal font- Smaller font
Иван МркићМинистар спољних послова Републике Србије Иван Мркић присуствоваће 6. априла обележавању десетогодишњице саобраћајне несреће у којој је, недалеко од граничног прелаза Србије и Црне Горе, настрадало дванаесторо бугарских ђака.

Полагања венаца обавиће се на Споменику „12 ружа" у Бијелом Пољу, а затим је предвиђено полагање венаца на комеморативном скупу у Гостуну.

Церемонији ће присуствовати и министар спољних послова Бугарске Кристијан Вигенин, на чију иницијативу се организује овај догађај, као и први потпредседник Владе и министар вањских послова и европских интеграција Црне Горе Игор Лукшић.

Том приликом, обележиће се и сећање на железничку несрећу која се догодила 26. јануара 2006. године, код места Биоче у близини Подгорице, у којој је страдало четрдесет и троје људи.

Пре десет година аутобус са 48 ђака и њихових наставника из бугарског града Свистова, који су се враћали са екскурзије из Дубровника, слетео је у реку Лим. Несрећа се догодила код места Гостун, на путу Пријепоље-Бијело Поље.

Шефови дипломатије Србије, Црне Горе и Бугарске имаће одвојене разговоре са председником Општине Бијело Поље и председником Општине Пријепоље, а заједничка изјава за представнике медија планирана је у Пријепољу.

Делегације три министра ће посетити и манастир Милешева.

Бугарски министар Вигенин ће потом приредити радни ручак у част министра Мркића и министра Лукшића.
Кључне речи: Бугарска Иван Мркић