gototopgototop
уторак, 11. март 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
МСП Иван Мркић учествовао на Српско-јерменском пословном форуму
+ larger fontnormal font- Smaller font
Мркић на церемонији отварања Јерменско-српског пословног форумаУ склопу дводневне посете Јерменији, министар спољних послова Републике Србије Иван Мркић учествовао је данас на првом Српско-јерменском пословном форуму у Јеревану, који треба да подстакне економску сарадњу и оснажи билатералне односе две земље.

Министар Мркић указао је да Србија има интерес за повећање трговинске размене са Јерменијом: „Циљ нам је да унапредимо економску сарадњу и то путем заједничких компанија и заједничког учешћа на трећим тржиштима", истакао је Мркић.

Српски шеф дипломатије оценио је да су области са највећом перспективама за сарадњу везане за пољопривреду, водопривреду, хемијску и петрохемијску индустрију, фармацију и туризам.

Унапређењу сарадње на економском плану допринело би успостављање директне авио - линије између две престонице, додао је шеф дипломатије И. Мркић.

Форум су заједнички организовали Привредна комора Србије, Јерменска развојна агенција и почасни конзул у Јерменији. Учесницима скупа се обратио и јерменски министар економије Ваграм Аванесјан.

Првог дана посете Јерменији министар Мркић разговарао је са председником Сержом Саргсјаном, премијером Тиграном Саркисјаном, председником Народне скупштине Овиком Абрамјаном, министром иностраних послова Јерменије Едвардом Налбандјаном. Имао је и сусрет са поглаваром Јерменске апостолске цркве Гарегином II.

Посету Јерменији делегација Србије је завршила обиласком споменика југословенским пилотима који су настрадали у саобраћајној несрећи изнад Јерменије 1988. године када су испоручивали помоћ тој земљи после разорног земљотреса.

Видео материјал о посети министра Мркића Јерменији можете погледати на следећем линку, а фотографије на линку.

Српско-јерменски бизнис форум у Јеревану


Мркић обишао споменик југословенским пилотима настрадалим изнад Јерменије

Кључне речи: Јерменија Иван Мркић