gototopgototop
уторак, 11. фебруар 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Билатералне политичке консултације МСП Републике Србије и МИП Републике Македоније
+ larger fontnormal font- Smaller font
Sorry, you have not enough rights to view this image.Билатералне политичке консултације Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства иностраних послова Републике Македоније одржане су 10. фебруара у Скопљу.

Консултације су водили државни секретар у Министарству спољних послова Републике Србије др Снежана Јанковић и заменик министра иностраних послова Републике Македоније Зоран Петров.

Разговори су одржани у функцији припреме званичне посете министра иностраних послова Републике Македоније Николе Попоског Републици Србији 21. фебруара.

На састанку је обострано позитивно оцењен садржај политичког дијалога на високом и највишем нивоу и његова динамика. Размотрена су основна питања из домена билатералне сарадње, економских односа, сарадње у области евроинтеграција, културно-просветне и научно-техничке сарадње и других области.

Размењена су мишљења о активностима и сарадњи две земље у међународним организацијама и регионалним иницијативама, а македонска страна је упозната са припремама Републике Србије за председавање ОЕБС-ом 2015. године.