gototopgototop
четвртак, 05. децембар 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Сусрет државног секретара др Снежане Јанковић са министром одбране Републике Молдавије Виталијом Маринуцијем
+ larger fontnormal font- Smaller font
MOMoldavijeДржавни секретар у Министарству спољних послова Републике Србије др Снежана Јанковић разговорала је данас са министром одбране Републике Молдавије Виталијом Маринуцијем, који борави у посети Р.Србији на позив министра одбране Небојше Родића.

У разговору је констатовано да су односи између Републике Србије и Републике Молдавије пријатељски и изражена спремност за унапређење политичког дијалога и укупне сарадње, посебно на економском плану.
Министар одбране Републике Молдавије je истакао да његова земља жели да развија и учвршћује сарадњу са Републиком Србијом коју види као приоритетног партнера у региону Западног Балкана. Посебан акценат ставио је на велики напредак који је учинила Србија на свом путу евроинтеграција, те изразио заинтересованост Молдавиje да користи њена искуства. Истовремено, поздравио је будуће председавање Републике Србије ОЕБС током 2015.године.

Државни секретар др Снежана Јанковић је пренела захвалност Републике Србије на подршци Молдавије територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије, као и поводом одлуке молдавске стране да упути своје војнике у састав КФОР-а на КиМ почетком 2014. г.