gototopgototop
петак, 29. новембар 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Разговор државног секретара др Снежане Јанковић са амбасадором Републике Аустрије Јоханесом Ајгнером
+ larger fontnormal font- Smaller font
snezana-jankovic-austrijaДржавни секретар у Министарству спољних послова др Снежана Јанковић примила је 29. новембра 2013. године амбасадора Републике Аустрије Јоханеса Ајгнера.
У разговору је констатовано да су билатерални односи веома добри, да постоји интензиван политички дијалог, као и да је економска сарадња две земље одлична. Државни секретар др Снежана Јанковић је изнела уверење да ће Република Аустрија подржати отварање преговора о чланству Републике Србије у ЕУ на предстојећем састанку Европског савета и захвалила Републици Аустрији на доприносу стабилности и безбедности на Косову и Метохији, кроз учешће у мисијама ЕУЛЕКС и КФОР.
Амбасадор Ајгнер је потврдио подршку Аустрије и изнео уверење да ће Република Србија почети преговоре о чланству у ЕУ јануара наредне године. Подвукао је и да је присуство припадника ЕУЛЕКС и КФОР на Косову и Метохији још увек неопходно.
Изражена је обострана спремност за сарадњу у оквиру актуелног аустријског председавања Комитетом министара Савета Европе и председавања Републике Србије Организацијом за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) 2015. године.