gototopgototop
четвртак, 31. октобар 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
51. Састанак Подрегионалне консултативне комисије
+ larger fontnormal font- Smaller font
udovickiУ Београду је 29. и 30. октобра 2013. године одржан 51. састанак Подрегионалне консултативне комисије (Општи оквирни Споразум за мир у Босни и Херцеговини, Члан IV, Анекс 1- Б), коме је председавала Р. Србија. Учеснике је, у име председавајућег и земље домаћина састанка, поздравио амбасадор Миомир Удовички, помоћник министра спољних послова.

Поред делегација Босне и Херцеговине, Хрватске, Црне Горе и Р. Србије, у раду састанка је учествовао и Лични представник председавајућег ОЕБС-а за члан IV бригадни генерал Микеле Торес, представници држава чланица Контакт групе (САД, РФ, Италија, Француска, Немачка и В.Британија), директор RACVIAC-а амбасадор Бранимир Мандић, као и представници Секретаријата ОЕБС/Центра за спречавање конфликта.

Највише пажње посвећено је разматрању питања у вези са окончањем процеса преноса власништва на стране Споразума. Учесници састанка су, између осталог, усвојили Одлуку о прихватању нацрта амандмана на Споразум, који се односе на укидање функције Личног представника до краја 2014. године. Овим су створени услови за отпочињање унутрашњих процедура за усвајање ових амандмана.

Председавање Подрегионалном консултативном комисијом преузела је Босна и Херцеговина.