gototopgototop
субота, 14. септембар 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Учешће Амбасаде на „Изложби међународне гастрономије"
+ larger fontnormal font- Smaller font
luandaНа позив председнице Фондације „Агостино Нето", госпође Марије Еуженије Нето (удовица првог председника Анголе), у оквиру манифестација везаних за обележавање 91. годишњице рођења А.Нета и 50. годишњице Афричке уније, Амбасада је, као и друга страна ДКП, учествовала је 14 септембра на „Изложби међународне гастрономије" у месту Катете.

Амбасада је у сопственој режији припремила неколико традиционалних српских јела која су послужена на нашем штанду. Презентација и дегустација јела изазвали су запажено интересовање домаћих посетилаца, као и представника других амбасада. Посетиоци су током дегустације остајали у разговору са представницима Амбасаде, интересујући се за националну кухињу, фолклор и знаменитости Pепублике Србије.

Приликом посете госпође Нето штанду Амбасаде, амбасадор је представио наша традионална јела. У краћем разговору је подсетио на вишедеценијско пријатељство наших народа и истакао да се људи у PC сећају председника А.Нета као великог пријатеља. Госпођа Нето је захвалила што Амбасада учествује, по први пут, на овој изложби и изразила очекивање да ће то чинити и убудуће.
Кључне речи: Ангола