gototopgototop
четвртак, 01. август 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Предавање ПМСП Љубице Васић на Дипломатској академији
+ larger fontnormal font- Smaller font
VASIC2Помоћник министра спољних послова Љубица Васић одржала је предавање на Дипломатској академији Министарства спољних послова (1. август 2013. г.) на тему спољне и европске политике Републике Србије студентима Northeastern универзитета из Бостона (САД) и представницима Организације српских студената у иностранству.

У свом излагању помоћник министра Љ. Васић је говорила о спољнополитичким приоритетима Р. Србије у контексту процеса приступања Европској унији, регионалне сарадње, као и сарадње са осталим земљама света.

Помоћник министра је посебно упознала студенте са детаљима везаним за отпочињање преговора Србије за приступање ЕУ, укључујући и питања која су везана за имплементацију Првог споразума о принципима нормализације односа Београда и Приштине. Акценат је ставила на значај приближавања ЕУ за целокупан развој земље, условима за чланство, реформским корацима и изазовима који стоје на путу ка чланству.

На интересовање студената помоћник министра Љ. Васић је одговорила на више питања из домена спољнополитичких активности Министарства спољних послова и Републике Србије.