gototopgototop
петак, 05. јул 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Уручење медаље за заслуге и повеље индијском држављанину С.С.Чаману
+ larger fontnormal font- Smaller font
dru-ordenjeПоводом свечаног уручења златне медаље за заслуге и повеље којом је председник Републике Србије Томислав Николић одликовао индијског држављанина С.С.Чамана, одржан је пријем у Резиденцији амбасадора у петак, 5. јула ове године.

Пријему је присуствовало око 40 званица из индијског политичког, јавног, културног живота, универзитетских кругова, института и медија, као и представници Министарства спољних послова Индије. Поред Р.Чабре (Rahul Chhabra), joint secretaiy МИП Индије за Централну Европу, догађају су присуствовала и четири бивша амбасадора Индије у Београду. Н.Ловум (Nengcha Lhouvum, сада декан Спољнополитичког института МИП Индије), А.Сваруп (Ајау Swamp), С.К.Матур (S.K.Mathur) и Н.Н.Џа (N.N.Jha).

Церемонију је отворио амбасадор Јован Мириловић пригодним говором.,затим је прочитан председнички Указ о додели златне медаље за заслуге у јавним и културним делатностима, након чега је амбасадор, у својству личног изасланика председника Републике, свечано уручио медаљу и повељу С.С.Чаману. Након преузимања медаље и повеље, С.С.Чаман је захвалио на додељеном одликовању и почасти која му је указана. Потврдио је пријатељство према нашој земљи и изразио спремност и намеру да настави да ради на учвршћивању и даљем развоју вишеструких веза наша два народа.
Кључне речи: Индија