gototopgototop
уторак, 11. јун 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Промоција у ГК „Фестивала цвећа" у Белој Цркви
+ larger fontnormal font- Smaller font
Crkva-Djordja-TemisvarУ просторијама Генералног конзулата у присуству темишварских медија ( ТВР 1 - Регионални РТВ центар Темишвар, TV Europa Nova, TV 89, Радио Банат линк, дневници „Адеварул", „Ренаштереа Банацеана", on line дневници Ti on, Tim Polis, Pentru Timisoara и Timisoara express, недељници „Евениментул Зилеи", „Наша реч", „Офенсив прес"), представника организатора Међународног фестивала цвећа који се са мањим прекидом већ 150 година одржава у Белој Цркви одржана конференција за новинаре поводом редовне смотре ове манифестације (24. до 30. јуна). Присутнима су се са појединостима у вези са програмом и значајем одржавања једне од најпознатијих свечаности ове врсте у Србији обратили председник општине Бела Црква, Станко Петровић, председник Скупштине града Ненад Живановић, Лујза Лицко из TO Беле Цркве и Илија Блануша, директор Центра за културу. На презентацији је био и председник Савеза Срба у Румунији, Огњан Крстић.
Поздрављајући присутне ГК је истакао да промоција ове традицоналне културне и туристичке манифестације Беле Цркве представља само један у низу бројних скупова на које се са радошћу и задовољством позивају његови љубитељи.
ca једне и друге стране границе, те да је он у истинској функцији јачања пријатељских и културних односа, развоја духовности, традиције и идентитета братских народа који живе на овим просторима.
Кључне речи: Румунија