gototopgototop
среда, 29. мај 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Споразуми Србије и Лаоса о културној сарадњи и визама
+ larger fontnormal font- Smaller font
Мркић - Сисулит Министар спољних послова Србије Иван Мркић и заменик премијера и шеф дипломатије Лаоса Тонглун Сисулит потписали су у Београду споразуме о сарадњи у области културе и образовања и о укидању виза за дипломатске и службене пасоше. 
Мркић и Сисулит су, на конференцији за новинаре, оценили да две земље повезује традиционално и дуготрајно пријатељство и најавили наставак јачања односа и у будућности.
"Желим да захвалим Лаосу на подршци коју нам пружа у погледу позиције према Косову и Метохији. Лаос је земља која постојано прати међународно право и подржава Србију у том смислу, на чему смо јој изузетно захвални", изјавио је Мркић.

Подсетивши да Лаос има највећи привредни раст у том делу света и да се интензивно развија, Мркић је рекао да Србија тражи могућности да учествује у том развоју.
Двојица државника су оценила да потписивање два споразума, као и припрема нових споразума - о заштити и промовисању инвестиција и о избегавању двоструког опорезивања - постављају темеље за јачање билатералне економске сарадње.
Сисулит је најавио и јачање сарадње у области туризма, што ће, како је напоменуо, подстаћи и контакте између грађана двеју земаља.
Заменика премијера Лаоса, који је допутовао у Србију на челу бројне делегације сутра ће, између осталих, примити и председник Србије Томислав Николић и премијер Ивица Дачић.
Сисулит је рекао да ће Николићу пренети позив председника Лаоса Чумалија Сајасонеа да посети Виентиан.
Кључне речи: Лаос Иван Мркић