gototopgototop
уторак, 19. фебруар 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Помоћник министра спољних послова Републике Србије Љубица Васић у радној посети Бриселу
+ larger fontnormal font- Smaller font
Sorry, you have not enough rights to view this image.Помоћник министра спољних послова Републике Србије Љубица Васић боравиће у радној посети Бриселу 20-21. фебруара. Посета се реализује у оквиру активности званичника Р. Србије у циљу добијања датума за почетак преговора за чланство у ЕУ.

Током боравка у Бриселу, помоћник министра Љ. Васић ће се састати са Фернандом Ђентилинијем, директором за Западни Балкан и Турску у Спољнополитичкој служби ЕУ, Пјером Мирелом, директором за Западни Балкан у Генералној дирекцији Европске комисије за проширење и Јаном Шинделковом, заменицом шефа кабинета комесара ЕУ за проширење Ш. Филеа. Са саговорницима из администрације Европске уније, помоћница министра ће разговарати о процесу европских интеграција Р. Србије и даљем напретку на том плану.

Акценат у разговорима ће бити стављен на активности које Србија спроводи у контексту припреме Извештаја Европске комисије и високе представнице Европске уније за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон, који би требало да буде објављен у априлу о.г. и у коме ће се оценити да ли Србија испуњава услове за добијање датума за отпочињање преговора о чланству у Европској унији у јуну ове године.