gototopgototop
среда, 30. јануар 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Сусрет министра спољних послова Републике Србије Ивана Мркића са министарком иностраних послова Републике Кипар Ерато Козаку Маркулис
+ larger fontnormal font- Smaller font
Мркић - Маркулис_1Министар спољних послова Републике Србије Иван Мркић састао се данас са министарком иностраних послова Републике Кипар Ерато Козаку Маркулис, која у Београду борави у саставу делегације председника државе и Владе Републике Кипар Димитрисом Христофијасом на Првом самиту Влада Републике Србије и Републике Кипар.

Министри Мркић и Маркулис истакли су да две традиционално пријатељске земље имају одличне билатералне односе.

Нагласили су да ће Меморандум о разумевању Владе Републике Србије и Владе Републике Кипар о успостављању унапређеног партнерства, који ће данас потписати председници Влада Ивица Дачић и Димитрис Христофијас, отворити простор за још интензивније јачање билатералних односа на свим нивоима. Наведени меморандум је први споразум те врсте који Кипар закључује на међународном нивоу.

Министарка Маркулис посебно је нагласила да ће Никозија наставити да пружа доследну подршку Београду у вези са питањем Косова и Метохије, као и у процесу европских интеграција и добијању датума за почетак преговора о чланству у ЕУ.