gototopgototop
четвртак, 11. октобар 2012. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Сусрет МСП И. Мркића са замеником МИП Азербејџана Аразом Азимовим
+ larger fontnormal font- Smaller font
Мркић - Азимов_1Министар спољних послова Републике Србије Иван Мркић састао се данас са замеником министра спољних послова за безбедносна питања и спољно-политичко планирање Азербејџана Аразом Азимовим, који у Београду предводи делегацију на билатералним консултацијама са Републиком Србијом у области безбедносне политике.
Министар Мркић нагласио је да је Влада Републике Србије посвећена даљем развоју и јачању односа и веза са Азербејџаном у свим областима сарадње.
Министар Мркић пренео је захвалност за подршку Бакуа у очувању територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије и нагласио да Београд са своје стране подржава територијални интегритет и суверенитет Азербејџана.
Заменик министра спољних послова Араз Азимов подвукао је да Азербејџан на принципијелној основи подржава територијални интегритет и суверенитет Србије. Истакао је спремност за даље јачање политичких и економских односа, посебно у области енергетике. Нагласио је да Баку види Београд као стратешког партнера у региону Западног Балкана.