gototopgototop
четвртак, 20. септембар 2012. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Сусрет МСП И. Мркића са амбасадорима Белгије и Јерменије
+ larger fontnormal font- Smaller font
Мркић - амб. Белгије_1Министар спољних послова Републике Србије Иван Мркић имао је данас одвојене сусрете са амбасадором Белгије Аланом Кундицким и амбасадором Јерменије Гагиком Галачјаном.

Током састанака разговарано је о унапређењу билатералних односа, као и о могућностима које би поспешиле развијање економске сарадње.

Министар Мркић пренео је захвалност амбасадору Белгије за успешно орагнизовану посету премијера Републике Србије Ивице Дачица Бриселу, а заједнички је оцењено да су састанци били обострано корисни.Мркић - амб. Јерменије_2

Током сусрета са амбасадором Јерменије, министар Мркић се захвалио на принципијелној подршци очувању територијалног интегритета и суверенитета Србије, и напорима званичног Београда да се ово питање реши мирним и дипломатским путем. Изражено је обострано задовољство отварањем почасног конзулата Јерменије у Београду на челу са господином Предрагом Томићем.
На састанку је истакнуто је да су односи две земље традиционално добри и пријатељски и изражен је интерес за јачање парламентарне сарадње.