gototopgototop
уторак, 18. септембар 2012. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Састанaк МСП И. Мркића са замеником министра иностраних послова Јапана Р. Јаманеом
+ larger fontnormal font- Smaller font
Мркић - Јамане_1Министар спољних послова Републике Србије Иван Мркић састао се данас са замеником министра иностраних послова Јапана Рјуђи Јаманеом.

Током сусрета изражено је обострано задовољство досадашњом сарадњом Србије и Јапана и постигнуто је пуно сагласје о наставку унапређења билатералних односа на свим пољима, посебно у привреди.

Министар Мркић изразио је пуну захвалност за помоћ коју је Јапан до сада пружао Републици Србији, посебно за изузетно повољан јенски кредит који је додељен за пројекат одсумпоравања димних гасова Термоелектране Никола Тесла. МСП Мркић истакао је посебно задовољство најавом да јапанска страна разматра пружање још једног кредита за пројекат третмана отпадних вода у Београду.

Заменик министра иностраних послова Јапана пренео је уверавања да ће његова земља и убудуће наставити да пружа помоћ Републици Србији, за коју се нада да ће допринети повећању стопе запослености и побољшању економске ситуације у земљи.

Министар Мркић изразио је посебно задовољство што је ова посета остварена у периоду када се обележава 130 година од успостављања међудржавних односа две земље, који су започели разменом писама краља Милана Обреновића и јапанског цара Међија, а током данашњег разговора министар Мркић се у више наврата осврнуо и на лична позитивна искуства која је имао током службовања у Токију.