gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис
PDF Одштампај текст Email
Пекинг: Потенцијали Србије представљени на на Кинеском међународном сајму трговине услугама
+ larger fontnormal font- Smaller font


На форуму, који су заједнички са Амбасадом организовали Пекиншки трговински биро, Кинески међународни центар за електронску трговину и Платформа за инвестирање у иностранству при МОФКОМ, Марјан Божовић и Марлена Марковић из Амбасаде представили су инвестиционе и туристичке потенцијале Србије. Учесницима форума се обратио и представник „Зиђина" који је говорио о искуству улагања у Србији. Форуму је присуствовало око 70 представника кинеских компанија и медија. Искоришћена је прилика за умрежавање са представницима компанија који су већ најавили сусрете и разговоре о могућностима сарадње, а наступ Амбасаде је био и медијски пропраћен. Кинески међународни центар за електронску трговину објавио је текст под насловом „Да ли сте се спремили да инвестирате у Србију?".
 
sajam1

У разговору са директором за спољно-економске послове Пекиншке владе Џуанг Ћиенрунгом и шефом Кинеског међународног центра за електронску трговину Сином Фуђуном, Божовић је пренео заинтересованост Србије за нова поља економске размене две земље, посебно у области примене савремених технологија. Кинески саговорници су истакли да пројекти попут модернизације железнице Београд-Будимпешта иулагање „Зиђина" и „Хестила" указују на то да је Србија постала једна од кључних дестинација кинеских компанија у националној стратегији да се ангажују глобално, постижући тај циљ кроз иницијативу „Појаса и пута".
 
sajam2

На презентацији су представљене погодности инвестирања у Србији, од предности људских ресурса, конкурентних оперативних трошкова, преференцијалне фискалне политике, до супериорног географског положаја земље. Кад је реч о туризму, представници Амбасаде истакли су податке који говоре о растућем интересу кинеских посетилаца за долазак у Србију, развоју њеног туристичког тржишта и инфраструктуре, као и олакшицама за кинеске туристе.

ДНЕВНИ БИЛТЕН

< септембар 2020 >
по ут ср че пе су не
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30